Jūsu grozs

Jūsu grozs ir tukšs

Ką iš tiesų gali ir ko negali dujinis grilis

Ko īsti var un ko nevar darīt gāzes grils

Svaigs gaiss, saule, ezers vai jūra, terase vai dārzs, labu draugu kompānija un visgardākie grilēti ēdieni – vai tādu iedomājaties grilēšanas idilli? Bet kā būtu to papildināt ar šādu turpinājumu: nekādu pelnu, tīrība, bagātīga grila gatavojumu ēdienkarte, improvizācijas brīvība un ātri pagatavotas vakariņas, ja piepeši uznāk lietus vai vienkārši ļoti vajag?


dujinis grilis, dujiniai griliai, dujinis grilius, grilis, griliai, barbekiu, kodel verta rinktis dujini grili

Vienkārši un ātri

Ja esat nepacietīgs grilēšanas entuziasts un barbekjū kultūra jums vēl ir jaunums, gāzes grils būs lieliska izvēle. Ieslēdziet degļus, pagaidiet aptuveni 10 minūtes, grilējiet un beigās izslēdziet! Šī priekšrocība visvairāk savaldzina tos, kuri gatavojas grilēt ne tikai brīvdienās ezera krastā, bet arī ikdienā pēc dienas darbiem. Īpaši gardas grilētas vakariņas tikai mazliet vairāk nekā pēc desmit minūtēm – tā nepavisam nav slikta doma!

Jebkurš gāzes grils uzkarst pavisam ātri, taču, salīdzinot ar citiem griliem, tie nesasniedz īpaši lielu karstumu. Ja esat iecienījuši ātri apceptu, vidēji jēlu īstu gardēžu steiku un tas ir viens no galvenajiem ēdieniem, ko grasāties grilēt, ir vērts izvēlēties gāzes grilu, kurš aprīkots ar degli, 800 ºC karstuma iegūšanai.

Piemēram, dažiem “Napoleon” prečzīmes “Rogue” un “Prestige Pro” sēriju gāzes griliem ir infrasarkanā starojuma “Sizzle Zone“ deglis. Tas uzkarst līdz 800 ºC temperatūrai – ir lieliski piemērots steika apcepšanai. Zīmola galvenie konkurenti “Weber” uz šādu jaunumu ir atbildējuši nepavisam ne ne sliktāk: dažiem “Genesis II” sērijas gāzes griliem ir papildu “Sear Station” deglis, ar kuru varēsiet iegūt vajadzīgo karstumu!

dujinis grilis, dujiniai griliai, dujinis grilius, grilis, griliai, barbekiu, kodel verta rinktis dujini grili

Degļu jauda

Ikvienam gāzes grilam var gluži vienkārši kontrolēt karstumu – grilēšanas process no sākuma līdz pat beigām būs jūsu rokās. Grilējamais ēdiens nepiedegs un nepārcepsies – varēsiet iestatīt, regulēt un precīzi izvēlēties karstumu un ēdienu grilēt atbilstoši profesionāļu sniegtajām rekomendācijām.

Ko spēj trīs degļi, bet divi – nekādā veidā? Tā ir netiešā cepšana, kas bieži noder, gatavojot svētku ēdienus: šādi grilēt varēsiet prāvāku maltīti, piemēram, veselu vistu vai tītaru. Būs tikai jāieslēdz sānu degļi, bet jāatstāj neieslēgts vidējais. Tad karstums cirkulēs apkārt un ēdiens izcepsies līdz pat centram, galvenais, iegūstot brīnišķīgo grila aromātu. Atgādinām, ka netiešajai cepšanai ir nepieciešams vāks.

Dažiem gāzes griliem ir arī sānu sildvirsma – noderēs, gatavojot garnējumu vai mērci, un nebūs jāskraida uz mājas virtuvi.

Nekādu pelnu!

Gāzes grilam nav nepieciešama īpaša kopšana: tas ir praktiskāks. Nebūs jāmaina pelnu savākšanas paliktnis vai jātīra ogļu kaste.

Piederumu dažādība

Nav šaubu, ka piederumi vērā ņemami paplašinās grilējamo ēdienu dažādību. Varat izvēlēties aromātisku ciedra plauktu zivij, grauzdēšanas traukus, iesmus vai nerūsējošā tērauda statīvus tomātiem un paprikai – visi piederumi ļaus vieglāk improvizēt.

Nost ar mītiem!

Ēdieni ar gāzes smaku? Grilēšanai ar gāzes cepeškrāsni tiek izmantota pārtikas gāze bez smaržas: tā nekaitē ne ēdiena smaržai, ne garšai. Ne velti gāzes grili ir iecienīti ne tikai mājas apstākļos, bet arī profesionāli BBQ šefpavāri tos izmanto populāros restorānos vai pasākumos!

Dūmu aromāts – viss ir iespējams! Ir zināms: cepot ar ogļu grilu, īpašo dūmu aromātu iegūsiet bez īpašām pūlēm. Taču tas ir iespējams arī ar gāzes grilu. Nenovērtējiet par zemu dažas gudrības – tās noteikti attaisnosies!

Ar gāzes grilu jūs ēdienam varat ne tikai piešķirt riekstkoka, ķiršu, pekanriekstu vai viskija aromātu, bet arī maltīti nokūpināt. Abos gadījumos lieliski noderēs koka klucīši, skaidas, aromātiskie augi un kūpināšanas cilindrs, ko piepildīt ar aromātu piešķirošajām piedevām.

Kā iegūt aromātu? Ja lietosiet aromātiskos kūpināmos augus, pietiks tos tikai pabērt zem restēm; ja koka skaidas – tās būs jāsamitrina, jāieber kūpināšanas cilindrā un jāpaliek zem restēm. Ja plānojat zivi vai gaļu kūpināt ar karsto kūpināšanu, lietojiet minēto cilindru; ja auksti – laiks iegādāties auksto dūmu ģeneratoru.

Turklāt gāzes grils ļaus ne tikai ģenerēt dūmus, bet arī pārvaldīt kūpināšanas intensitāti. Kā? Intensitāti un ilgumu pārvaldiet ar izvēlēto gāzes degli un noteikti pārsedziet vāku. Tātad jūs vienmēr būsiet gatavībā, ir tikai jābūt dūmu ģeneratoram un kūpināšanas skaidām.

gāzes grils, grili, grils, grills, weber, napoleon

Iepriekšējais raksts
Nākamais raksts
Atgriezties pie Padoms

Atstājiet komentāru

Lūdzu, ņemiet vērā, ka pirms komentāru publicēšanas tie ir jāapstiprina.