📦 Bezmaksas piegāde, iegādājoties par €150 vai vairāk.

Jūsu grozs

Jūsu grozs ir tukšs

Kepsninėje keptas kopūstas

Kāposti grila

Porciju skaits: 4. Sagatavošanās laiks: izgatavošana 25 Min., 75 min.

Kāposti bārbekjū ir lieliska alternatīva sautētiem kāpostiem. Tas ir ļoti piesātināts, garšīgs un neparasts, un ar lūžņiem kartupeļiem ir tikai ideāls rudens ēdiens.

Sastāvdaļas

  • 1 vidēja lieluma svaigi kāposti (apmēram 1 kg)
  • 1 sīpols
  • 50 g kūpināta speķa
  • 50 g sviests

Bārbekjū mērcei:

  • 1. st. Konservēti tomāti
  • 30 ml balzamiko etiķa
  • 30 ml sojas mērces
  • 1 ēd.k. medus
  • 1 ēd.k. brūnais cukurs
  • sāls, malta piparu maisījums (pēc garšas)
  • 1 ēd.k. žāvēts timiāns

Sagatavošana

Es apskatīju šo recepti grāmatas bārbekjū, tā izskatījās patiešām iespaidīga. Man bija šaubas par tās gaumi, jo es nekad nebiju cepusi kāpostu bārbekjū un šaubījos, ka tā labi ceps. Es biju ļoti gandarīts par grauzdētajiem kāpostiem, pat es biju viegli pārsteigts par to, cik garšīgi citi cepti kāposti un kā dūmu smarža to pārvērš par aromātiskāku un interesantāku. Šajā receptē vienkāršie kāposti pārvēršas par iespaidīgu visa pusdienu galda smēķēšanas galdu.
Es cepu kāpostus Koba bārbekjū uz netiešās uguns un ēdu to ar ceptiem kartupeļiem. Šim ēdienam izvēlieties svaigu, ne pārāk smagu kāpostu, un atcerieties, ka cepot cepšanu.

Vispirms es pagatavoju bārbekjū mērci. Es sajaucu visas mērces sastāvdaļas katliņā un vārīju apmēram 15 minūtes, līdz tā sabiezēja un aptumšojās.

Pannā es apcepu smalki sasmalcināto sīpolu un speķi, kad viņi grauzdēja bārbekjū mērci un nedaudz.

Es sagatavoju bārbekjū cepšanai uz netieša uguns. Es mazgāju kāpostus un sagriezu tā cieto kodolu un nedaudz gleznoju, lai iegūtu dziļu bedri.
Es pagriezu kāpostu turētāja staru no alumīnija folijas, lai tas varētu stabili stāvēt, nenoliecoties uz sāniem.

Es piepildīju mērci kāpostos iekšpusē, un virsū es ielieku sviestu sagrieztu gabaliņos.

Es apmēram 1 stundu cepu kāpostus bārbekjū uz netieša ugunsgrēku. 15 minūtes, līdz viņš cepa un mīkstinājās.

Grauzdētie kāposti lieliski uzturēja savu formu un bija mīksti. Kāpostu augšdaļas lapas nedaudz sadedzināja, tāpēc es tās nomizoju un sagriezu pati kāpostus un ēdu svaigus kartupeļus.

Garšīgi kāposti!

Recepte avots: sezonas virtuve

Iepriekšējais raksts
Nākamais raksts
Atgriezties pie Padoms

Atstājiet komentāru

Lūdzu, ņemiet vērā, ka pirms komentāru publicēšanas tie ir jāapstiprina.