Braziliškos steiko salotos

Brazīlijas steiku salāti

Sagatavošanās laiks: 25 minūtes.
Cepšanas laiks: 15 minūtes.
Cepšanas metode: tieša
 
Jums būs nepieciešams:
  • 500 g rimyeye steiki
  • 1 ēdamkarote medus
  • 5 ēdamkarotes sojas mērces
  • 2 ķiploku daiviņas, smalki sasmalcinātas
  • 1 tējkarote svaiga ingvera, sasmalcināta
  • 1 ananāsu, mizots, noņemts ar kodolu un sagriezts biezās šķēlēs
  • 2 Dzeltenie paprika notīrīti un sagriezti četros
  • 2 Sarkanie paprika notīrīti un sagriezti četrās daļās
  • 1 sarkani čili pipari, smalki sasmalcināti
  • 1 Laima sula
  • 1 apelsīna miza un sula
  • 2 ēdamkarotes rīsu etiķis
  • 50 ml rapšu eļļas
  • 300 g svaigu mazgātu spinātu lapu

Virtuvē:
Sajauciet medu, 2 ēdamkarotes sojas mērces, sasmalcinātas ķiploku daiviņas un ingveru bļodā. Gaļu ieeļļojiet ar iegūto maisījumu, un 20 minūtes istabas temperatūrā ļauj vārīties uz lēnas uguns.
Grils:
Sagatavojiet bārbekjū (tieši), paceliet augsto temperatūru un ļaujiet labi sakarsēt.
Cepiet ananāsus un draudzi, līdz tie ir brūni, pārlūkojiet tikai vienu reizi. Ievietojiet šķīvī un pēc atdzesēšanas sagrieziet mazākos gabaliņos.
Sagatavojiet mērci, sajaucot laima sulu, apelsīnu mizu un sulu, 3 ēdamkarotes sojas mērces, etiķi, smalki sasmalcinātus čili piparus un eļļu, nelielā bļodā. Ielikt.
Cepiet gaļu pēc jūsu patikas. Pēc cepšanas ļaujiet 5 minūtēm atpūsties, pirms steika griešana leņķī.
Sajauciet visas ceptas sastāvdaļas, pievienojiet spinātus un piepildiet ar sagatavoto mērci.

Avots: https://www.weber.com/GB/en/recipes/beef/brazilian-steak-salad/weber-61232.htmlukturis