Min., cepšana 10 minūtes.
Šī recepte - Taizemes liellopu gaļas iesmi ar ceptiem sparģeļiem - viens no iesmiem, garšīgs, pāris koduma austrumu delikatese uz nūjas. Dienvidāfrikas garais zirgu pinotage, kas ir nogatavojies augļu aromāts, zīda tanīni un kafija un šokolādes pēcgarša, ir ieteicams šīm dūmiem, kas ir izsmalcinātas vakariņas, ieteicams dzert gaļu grilā.
Sastāvdaļas
Liellopu gaļas iesmiem:
- 500 g. Liellopa gaļas muguras
- 3 sasmalcinātas ķiploku krustnagliņas
- sauja sasmalcināta svaiga koriandra
- 4 ēd.k. sojas mērce
- 4 ēd.k. grauzdēta sezama eļļa
- 4 ēd.k. Citronu sula (labāk zaļa)
- 2 ēd.k. šķidrs medus
- 1 ēd.k. malta piparu maisījums
- Sezama sēklas (sprinkšanai)
- Apmēram 20 gab. bambusa iesmi
Ceptiem sparģeļiem:
- 250 g. Svaigi zaļi sparģeļi
- 1 ēd.k. grauzdēta sezama eļļa
- 1 ēd.k. sojas mērce
- 0,5 ēd.k. malta piparu maisījums
- Sezama sēklas (sprinkšanai)
Ceptām sīpolu lapām:
- Pundel svaigas sīpolu lapas
- 1 ēd.k. grauzdēta sezama eļļa
- 1 ēd.k. sojas mērce
- 0,5 ēd.k. malta piparu maisījums
- Sezama sēklas (smidzināšanai
Sagatavošana
Vispirms es sagriezu liellopa gaļas spilvenu plānās, sloksnēs. Tie, kas bija pārāk lieli, atkal sagrieza uz pusēm. Es sagriezu sagrieztus gaļas gabalus uz šķībiem iesmiem ūdenī.
Es pagatavoju gaļas marinādi: es sajaucu sezama eļļu, sojas mērci, medu, citronu sulu, piparus un sasmalcinātus ķiplokus ar sasmalcinātu koriandru. Es ielēju gaļu uz iesmiem un ar šo marinādi marinēju apmēram stundu.
Es plāni nomizoju sparģeli, sagriezu to padomus un četrus berzēju uz zobu bakstāmajiem, lai būtu vieglāk cept. Es piepildīju sparģeļus, kas tik sagatavoti ar sajauktu sezama eļļu ar sojas mērci un pārkaisīti ar pipariem.
Tajā pašā marinādē es piepildīju tīras sīpolu lapas. Es paņēmu dārzeņus apmēram pusstundu.
Uz tiešas uguns, t.i. Es 2 minūtes cepu virs karstā liellopa iesma virs karstām oglēm katrā pusē. Līdzīgi dārzeņi, kurus es vairākas reizes apgriezos. Cepot iesmus un dārzeņus, es tos apkaisītu ar sezama sēklām.
Garšīgi!
P.S. Es jau esmu mēģinājis izgatavot līdzīgus iesmus no cūkgaļas griezuma, un tas bija ļoti garšīgi.
Recepte avots: sezonas virtuve