Portu skaits: 4. Sagatavošanās laiks: vārīšana 20 minūtes, cepšana 1,5 stundas. (bez marinēšanas).
Paipalu gaļu bieži sauc par delikatesi tās lieluma un cenas dēļ, jo ne visi var ļaut tai pasniegt to pusdienu galdā. Tomēr paipalu gaļa ir lielisks vitamīnu un olbaltumvielu avots, un zema tauku satura un vieglas absorbcijas dēļ to sauc arī par diētas pārtiku.
Mēs nešaubāmies, ka pēc šīs receptes izmēģināšanas jūs to vēlēsities pagatavot vairāk nekā vienu reizi.
Sastāvdaļas
- 4 paipalu gabali
- 4 ēdamkarotes olīveļļas
- 4 ēdamkarotes sojas mērces
- 1 tējkarote medus
- 1 tējkarote svaigi maltu piparu
- 3 timiāna zariņi
Sagatavošana
Mēs izķidājām paipalu un noņemam caurejas līdzekļus. Sirdis, kuņģi, mēs turam buljonu
Mēs paši novietojam paipalu uz griešanas galda ar krūtīm uz augšu un nedaudz nospiežam.
Mēs darām marinādi. Pievienojiet eļļu un sojas mērci, pievienojiet tējkaroti medus, sezonu ar pipariem un timiāna lapām. Mēs visu ļoti labi sajaucam.
Pievienojiet paipalu marinādei un atstājiet ledusskapī 8–12 stundas.
Triks: Lai paipalu krūtis nepieļautu ļoti sausu, sagrieziet taukus tur, kur tās galvenokārt atrodas (piemēram, zem astes) un novietojiet zem krūts ādas pirms cepšanas.
Pēc paipalu, to pēdu un spārnu noņemšanas, iesaiņojiet foliju, lai novērstu smagus apdegumus. Pēc tam ievietojiet cepšanas traukā, pārklājiet ar foliju un cepiet uz grila 180-200 grādos apmēram 1 stundu. Jūs to varat vienkārši ietīt folijā un cept netieši. Var šķist, ka stunda cepšanas ir par daudz, bet paipalu gaļa atšķiras no vistu un, cepot pārāk maz, paipalas būs pārāk smagas.
Pēc tam noņemiet foliju no cepšanas trauka vai noņemiet folijas paipalu un cepiet apmēram 20-25 minūtes, līdz āda ir labi brūna. Noņemiet foliju no spārniem un kājām un cepiet apmēram 5-10 minūtes. Vienkārši sekojiet līdzi, lai novērstu apdegumus.
Pasniedziet labi ar savu iecienīto rotājumu.
Garšīgi!