📦 Bezmaksas piegāde, iegādājoties par €150 vai vairāk.

Jūsu grozs

Jūsu grozs ir tukšs

Traškiai keptas šamas kepsninėje

Kraukšķīgs cepts sams

Porciju skaits: 4. Sagatavošanās laiks: izgatavošana 15 Min., cepšana 25 minūtes.

Kraukšķīgi ceptas sams - recepte neatstāj vienaldzīgu. Es biju saskaitījis, ka sams cep Amerikas Savienoto Valstu dienvidu daļā. Gandrīz visas viņu receptes ir ceptas mizotas sams. Es nekad iepriekš neesmu mēģinājis "nomizot" sams ādu, bet izrādās, ka tas nav tik grūti.

Sastāvdaļas

  • 1 sams (mazāk nekā 1 kg)
  • 50 g. izkausēts sviests
  • 4 ēd.k. malta rīvmaize
  • sāls, malta piparu maisījums
  • žāvēts sasmalcināts dārzeņu maisījums (burkāni, selerija, sīpols utt.)

Sagatavošana

Sams āda ir ļoti slidena, vislabāk ir izmantot mazas knaibles, lai to piekabinātu, un vīrietis mani aizdeva no sava darba instrumenta kastes. Kā to izdarīt, es uzzināju no šīs filmas. Kad sams mizs, āda var redzēt, cik skaista un rozā ir tā gaļa.
Tātad, vispirms es mizoju ādu uz ādas. Es viegli sagriezu ādu ar asu nazi ap kaķa galvu un mēģināju aizsegt nelielu ādas malu. Es saspiedu šo ādas pusi ar darba knaiblēm un smagi turēju zivis.

Ādai viegli un ļoti tīri vienkārši ir nepieciešams spēcīgs spēks, lai ar vienu roku noturētu zivis, jo tā ir slidena, bet otra roka ir spēcīga ādas lobīšana ar knaiblēm. Sams mani padarīja no piecu minūšu darba no manas ādas.

Tad es noņēmu galvu un mazgāju to un labi iztukšoju ar papīra dvieli.

Es sajaucu maizes ar sasmalcinātiem žāvētiem dārzeņu gabaliņiem, sāli un pipariem.

Es izkausēju sviestu un labi nosmērēju sams.

Es pārkaisīju sviesta sams maisījumu. Es mēģināju iegūt pēc iespējas vairāk maizes sams, nospiežot tos ar roku uz gaļu.

Es vienmērīgi apceptu zivis bārbekjū uz tiešu apsildāmo ogļu uguni. Centieties izgatavot asti apakšējā siltuma vietā un pārējās zivis karstākā bārbekjū zonā. Es 10 minūtes cepu zivis no abām pusēm.

Kad zivis to jau bija cepusi, es to nospīdēju no oglēm, lai nebūtu virs tām, bet gan 5 minūtes atstāju, lai pilnībā apklātu bārbekjū pārsegu.

Es caurdurtu ceptas zivis uz šķīvja, un tās gaļa ir viegli atdalīta no kaula. Mēs ēdām zivis ar rudens salātiem no pēdējiem vietējiem tomātiem.

Garšīgi!

P.S. To var cept arī mājas cepeškrāsnī, ceptas sams gaļa ir sulīga un ļoti viegli atdalīties no kaula.

Recepte avots: sezonas virtuve

Iepriekšējais raksts
Nākamais raksts
Atgriezties pie Padoms

Atstājiet komentāru

Lūdzu, ņemiet vērā, ka pirms komentāru publicēšanas tie ir jāapstiprina.