Droši vien ne viens, kas piemin auksto smēķēšanu, nāk ar dzintara laša filejas attēlu, rozā cūkgaļas griezumu, muguras vai bekonu. Un šķiet, ka jūs smaržojat, ka smaržojat, lai izlasītu šīs līnijas! Galu galā jūs to varat izdarīt pats. Un pat smēķēt daudz vieglāk, nekā jūs varat domāt.
Par to, kā smēķēt sieri Mēs jau esam rakstījuši agrāk; Šoreiz mēs vēlamies jūs uzaicināt uz jauniem atklājumiem.
Lūdzu, ņemiet vērā, ka norādītais smēķēšanas laiks mainīsies atkarībā no vēlamo dūmu stipruma, koka un citiem jūsu izvēlētajiem faktoriem.
Mēs arī atgādinām, ka smēķēšanas produktam vajadzētu būt sausai virsmai, pirms to ievieto grila / kūpināšanas mājā; Pēc smēķēšanas tas ir jāatdzesē un pēc tam jāiesaiņo papīrā vai vakuumā. Garša ir pilnībā atklāta un "iziet" pēc 1-2 nedēļu ilgas uzturēšanas.
Auksti kūpināti ķiploki
Vai jūs zinājāt, ka agrāk ķiploku smēķēšana, lai pagarinātu tā uzturēšanu, bija diezgan izplatīta parādība. Tad kāpēc gan neiziet un mēģināt pagarināt savus ēdienus ar tā garšu, kas atšķiras no parastās gaumes?
Tas ir diezgan vienkārši: jūs varat smēķēt ķiplokus ar visām galvām un nomizot šķēles. Pirmajā gadījumā smēķēšanai būs jābūt ievērojami ilgākai: galu galā dūmiem jābūt iekļūt barjerā - apvalkā. Nu ak, otrais tev būs vajadzīgs 1-2h.
Ķiplokus ieteicams izvēlēties gaišāku koku garšu: ozols, alks, neass, mandele, Nēsāt (hickory) un tā tālāk.
Smēķēšanas laikā stingrs temperatūras režīms nav ļoti svarīgs: jūs smēķējat dārzeņu. Tiesa, jo augstāka temperatūra smēķējat, jo īsāks jūs to saglabāsit pēc.
Jūs varat izmantot kūpinātus ķiplokus tāpat kā parastais. Mēģiniet to vienkārši kratīt - jūs pagatavosit brīnišķīgu garšu uz maizes; novietot BBQ vai austrumu mērcēs; Izmantojiet, lai pagatavotu mājās, un neviens pat neatšķiras, ka sautējums nebija sagatavots uz grila.
Padoms: smēķēšanai tas ir ērtāk to darīt ar trauku, kas satur caurumus. Jūs varat tos atrast šeit.
Auksti kūpināts sviests
Sviesta smēķēšanai aukstumā būs nepieciešama nedaudz vairāk uzmanības: svarīga būs pārāk augsta temperatūra.
Lai pārliecinātos, ka sviests nekūst vai ja tas notiks - nebeidzas, izvēlieties mazas burkas, lai pievienotu sviesta gabalus. Jums jābrīdina jūs: izvēlieties bļodas, kuras nebūtu žēl. Burkas iegūs dūmu krāsu, kuru nebūs ļoti viegli mazgāt.
Lai uzturētu zemu temperatūru, zemāku plauktu var novietot ar saldējumu vai vismaz aukstu ūdeni. Šāds kuģis atdzesēs jūsu kūpinātavas vai grila iekšējo temperatūru.
Dūmu sviests 20-30 minūtes; Sakarā ar struktūru un augstu tauku procentuālo daudzumu dūmi iekļūst ārkārtīgi ātri un viegli.
Smēķēšanai izvēlieties maigāku koku un augļu koku garšu. Nu, smēķēšana olīvkoks Tas nodrošinās unikālu, viegli -savaldīgu, nekļūdīgu pilnu garšu.
Eļļojiet to uz maizes, dažādiem citiem produktiem. Noteikti izmēģiniet tādu sviestu uz sautējuma, kas ir cepts, pirms iesaiņots folijā: jūsu steikam būs dūmu aromāts.
Auksti smēķēšanas rieksti
Kāpēc ēst mākslīgi aromatizētus riekstus, kad tos var pagatavot bez mākslīgām piedevām?
Jūs varat izvēlēties visus iecienītākos riekstus: grieķu, lazdu riekstus, mandeles, kariju, pistācijas vai pat saulespuķes. Ievietojiet tos sietā vai traukā ar maziem caurumiem.
Smēķēšana derēs perfekti olīvkoks, ābols, plūme, Holma ozols, Mandeļu koks; Jūs varat būt arī stiprāks, bet ar pēdējo jums jābūt uzmanīgam: vai nu saīsināt laiku, vai pat ar citiem kokiem. Mēs iesakām smēķēt 2-3h, katru pusstundu apjukumā.
Ja vēlaties dažādot garšu, pēc smēķēšanas varat viegli apkaisīt ar eļļu un garšot ar iecienītākajām garšvielām. Cepiet tos viegli, pastāvīgi maisot, mainot gan tekstūru, gan riekstus, būs papildu garša.
Auksta kūpināta sāls
Kūpināts sāls nav jaunums veikalos, bet kāpēc gan pats nesaņemt savu firmas sāli? Tas būs ne tikai neaizstājams aksesuārs virtuvē, bet arī tā būs lieliska dāvanu ideja draugam, kuram patīk pagatavot.
Smēķēšana ir piemērota visiem sāļiem, izņemot jodu. Visērtākais ir jūras sāls: tas būs retāk klibs, tāpēc to ļoti labi absorbē dūmu aromāts.
Pake atlasīto sāli pēc iespējas platāku uz plakanas trauka. Izvēlieties mazas malas - sāls smēķēšanas laikā būs jāizsaka katru stundu. Viena no visvairāk pieprasītajām iespējām - Vienreizlietojams folijas kuģis.
Mēs iesakām smēķēt ± 6h; Izvēlieties intensīvus, "spēcīgus" kokus: nēsāt (hickory), alksnis, valriekstu koks, ozols, Ozola viskija, brendija vai vīna struktūru putekļi.
Sāli var arī nedaudz izsmidzināt ar ūdeni un sajaukt: kad tas ir mitrāks, tas labāk absorbēs dūmu garšu. Ņemiet vērā, ka jums ir jāsmēķē sāls, bez citiem produktiem - tas ļoti labi "noķers" citu kūpinātu produktu garšu. Protams, jūs varat kopā, ja jūs meklējat ne tikai smēķēšanu, bet arī, piemēram, gaļas aromātu.
Sāciet un novietojiet aizzīmogotā traukā. Izmantojiet to tur, tāpat kā parastais sāls, bet tas nodrošinās pilnīgi atšķirīgu garšu parastajiem ēdieniem, sākot no salātiem, lasiem, steikiem līdz desertiem vai margarita dzērienam.
Smēķēt garšvielas
Kūpinātie pipari, iespējams, ir ne tikai dzirdami, bet arī garšo. Sulīga, nosmakusi, bagātīga garša ir lieliski piemērota daudziem ēdieniem. Bet bez pipari Jūs varat izmēģināt kūpinātu rozmarīnu, kanēli, timiāns, ķimenes, pipari.
Garšvielas (sausi) dūmi 1-2h, atkarībā no tā, cik daudz dūmu vēlaties viņiem dot. Izvēlieties gaišāku koku garšu: ozols, alkšņa, mandeļu koks, valrieksts.
Vai neesat pārliecināts, kur izmantot šādas garšvielas? Kūpināti pipari sakrīt ar olu, kukurūzu vai steikiem; Rozmarīns sezonos cepto vistu un šķipsniņu ķimenes uz grauzdiņa ar avokado. Un tas ir tikai dažas iespējas!
Nedaudz kūpināts kanēlis un vienkāršs medus radīs negaidītu garšu kombināciju pat ar vienkāršāko jogurtu. Galu galā to var pievienot arī alkoholiskajiem kokteiļiem vai pat kūkām vai maizītēm un baudīt atklājumus.
Ko tālāk?
Mēs nosaucām tikai dažas ideju iespējas. Galu galā gandrīz katru augļu, dārzeņu, gaļu vai jebkuru citu sastāvdaļu, ko izmanto vienā vai citos ēdienos, var garšot ar aukstiem dūmiem. Jūs varat arī smēķēt cukuru, eļļu, krējumu, šokolādi un daudzus citus produktus! Neliels eksperiments un jūsu parastā maltīte iegūs jaunas krāsas un bagātīgāku garšu.